Popis
Doňa Barbara Sanchez pochádza z hlavného mesta San Bernardo. Jej rodičia boli poľnohospodári a jej starý rodičia pestovali kakao v Boyaca. Celý život pracovala v textilnom priemysle a pri návšteve strýka v Ibague, ktorý jej predstavil na okolitý vidiek, si našla svoju farmu. Hovorí, že keď prvý krát navštívila San Bernardo, okamžite sa zamilovalo. Spomenula si na kakaové nápoje s Panelou a kukuricou, ktoré jej zvykli pripravovať jej prarodičia vždy, keď navštívila Boyaca. Čokoládová aróma ju donútila odísť z jej práce v Bogote, predať dom a kúpiť si farmu, kde môže žiť obklopená spomienkami a vôňou z detstva. Doňa Barbara je členom združenia farmárov, ktorým sme v regióne podali našu pomocnú ruku. Sníva o tom, že sa z nej stane najdôležitejší producent kakaa v krajine.
Ocenená ako jedna z najlepších čokoládových tyčiniek na svete.
Kakao sa v súčasnosti považuje za “superfruit“, a to z dôvodu vysokého obsahuje antioxidantov. Polyfenoly prítomné v zrnách pomáhajú znižovať hladinu LDL, zlého cholesterolu či riziko infarktu, zlepšujú zrak a pamäť a bránia oxidácii v tele. Obsahuje tiež serotonín – chemickú zlúčeninu, ktorá vytvára šťastie mozgu a znižuje stres.
Klasická pražená, 70% kakaová čokoláda môže podľa výskumu obsahovať 6-násobok antioxidačnej sily vína a 4-násobku čajovej sily. Táto čokoláda vyrobená z nepraženého kakaa, môže obsahovať až o 80% viac antioxidantov ako bežná horká čokoláda, pretože sa neprepúšťa pri teplote praženia.
Podtóny: Maliny, červené ovocie a kvety
Odroda: Ťažká odroda Griollo hybridov a čistých Griollo zŕn.
Zloženie: Nepražené kakao a nerafinovaný trstinový cukor
Dovozca: Moreno Cafe S.R.L, str. Gospodarilor, nr. 27, Timisoara, România
Distribútor: Guau s.r.o. Bukureštská 3, Bratislava 811 04, Slovensko